• Gratis verzending in België voor bestelling over € 75
  • Livraison gratuite en Belgique pour les commandes supérieures à € 75

Reinigen van leder, de basics

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom wordt aangeraden om elke 3 maanden de Protection Cream aan te brengen. Schoonmaken kunt u zo vaak doen als u wilt, maar ideaal is minstens één maal per maand te reinigen met de Leather Cleaner of de Detailer Spray.

Lees meer »

Jeans heeft kleur afgegeven, wat nu?

Afhankelijk van het type verf en hoe lang het al op je leder zit, zal bepalend zijn hoe gemakkelijk je het leder weer schoon krijgt. Start met zachtjes de Leather Cleaner in te wrijven over het te behandelen oppervlak, zoals beschreven in de blog "Reinigen van leder, de basics". Controleer regelmatig met je vingers; voelt het oppervlak plakkerig, droog het dan, wacht even en start opnieuw. Wanneer je merkt dat de jeanskleur begint te verdwijnen, droog je het oppervlak en begin je opnieuw, totdat de kleur volledig verwijderd is.

Lees meer »

Inktvlekken op mijn leder! Help!

Afhankelijk van het type inkt en hoe lang het al op je leder zit, zal bepalend zijn hoe gemakkelijk je het leder weer schoon krijgt. Start met zachtjes de Leather Cleaner in te wrijven over het te behandelen oppervlak, zoals beschreven in de blog "Reinigen van leder, de basics". Controleer regelmatig met je vingers; voelt het oppervlak plakkerig, droog het dan, wacht even en start opnieuw. Wanneer je merkt dat de inkt begint te verdwijnen, droog je het oppervlak en begin je opnieuw, totdat deze volledig verwijderd is.

Lees meer »

Vlekken door voedsel of drank

Eender welk voedingsmiddel, het belangrijk is om deze zo snel mogelijk te verwijderen van het oppervlak en het leder te reinigen met de Leather Cleaner. Begin met lichtjes over het oppervlak te wrijven met een Brucle of Horse Hair Brush en bouw langzaam de druk op om eventuele vlekken te verwijderen. Indien de vlek zichtbaar blijft, kan u stapsgewijs opbouwen. Probeer eerste het oppervlak te reinigen met Stain Remover Soap en een vochtige Terry Towel. In een volgende etappe kan u zuinig gebruik maken van Alcohol Cleaner. Als het daarmee nog niet succesvol is geweest om de vlek te verwijderen, probeert u het eens met Ink and Stain Remover. Let op, dit product werkt op basis van solvent en mag enkel op zeer lokale vlekken gebruikt worden en met uiterste voorzichtigheid. Hierna is het belangrijk het oppervlak steeds te behandelen met Protection Cream.

Lees meer »