Leder identificatie voor reinigen.

Gebruik hiervoor een zuivere druppel water. Breng deze met je vinger ergens aan op het leder en wrijf deze wat in, best op een niet al te opvallende plaats. Indien het water in het leder indringt, soms na enige tijd, heb je te maken met een absorberende ledersoort. Voor het reinigen van dit leder, ga naar Stap 3 – Keuze van de Cleaner.

Lees meer »

Reinigen van leder, de basics

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom wordt aangeraden om elke 3 maanden de Protection Cream aan te brengen. Schoonmaken kunt u zo vaak doen als u wilt, maar ideaal is minstens één maal per maand te reinigen met de Leather Cleaner of de Detailer Spray.

Lees meer »

Jeans heeft kleur afgegeven, wat nu?

Afhankelijk van het type verf en hoe lang het al op je leder zit, zal bepalend zijn hoe gemakkelijk je het leder weer schoon krijgt. Start met zachtjes de Leather Cleaner in te wrijven over het te behandelen oppervlak, zoals beschreven in de blog "Reinigen van leder, de basics". Controleer regelmatig met je vingers; voelt het oppervlak plakkerig, droog het dan, wacht even en start opnieuw. Wanneer je merkt dat de jeanskleur begint te verdwijnen, droog je het oppervlak en begin je opnieuw, totdat de kleur volledig verwijderd is.

Lees meer »

Inktvlekken op mijn leder! Help!

Afhankelijk van het type inkt en hoe lang het al op je leder zit, zal bepalend zijn hoe gemakkelijk je het leder weer schoon krijgt. Start met zachtjes de Leather Cleaner in te wrijven over het te behandelen oppervlak, zoals beschreven in de blog "Reinigen van leder, de basics". Controleer regelmatig met je vingers; voelt het oppervlak plakkerig, droog het dan, wacht even en start opnieuw. Wanneer je merkt dat de inkt begint te verdwijnen, droog je het oppervlak en begin je opnieuw, totdat deze volledig verwijderd is.

Lees meer »

Vlekken door voedsel of drank

Eender welk voedingsmiddel, het belangrijk is om deze zo snel mogelijk te verwijderen van het oppervlak en het leder te reinigen met de Leather Cleaner. Begin met lichtjes over het oppervlak te wrijven met een Brucle of Horse Hair Brush en bouw langzaam de druk op om eventuele vlekken te verwijderen. Indien de vlek zichtbaar blijft, kan u stapsgewijs opbouwen. Probeer eerste het oppervlak te reinigen met Stain Remover Soap en een vochtige Terry Towel. In een volgende etappe kan u zuinig gebruik maken van Alcohol Cleaner. Als het daarmee nog niet succesvol is geweest om de vlek te verwijderen, probeert u het eens met Ink and Stain Remover. Let op, dit product werkt op basis van solvent en mag enkel op zeer lokale vlekken gebruikt worden en met uiterste voorzichtigheid. Hierna is het belangrijk het oppervlak steeds te behandelen met Protection Cream.

Lees meer »

Krassen en schuurplekken op niet-gecoat leder

Om krassen en schuurplekken op natuurlijk leder te herstellen, dient het oppervlak eerst goed gereinigd te worden met Aniline Cleaner en een Bamboo Fibre Applicator en daarna vanzelf weer laten opdrogen. Pas nadien de Colour Enhancer toe en werk het in met een cirkelvormige beweging. Laat de enhancer indrogen en breng daarna de Protection Cream aan om de Colour Enhancer te fixeren en de kras of schuurplek af te dichten.

Lees meer »

Krassen en schuurplekken op geverfd/gecoat leder

Om krassen en schuurplekken op geverfd of gecoat leder te herstellen, dient het oppervlak eerst goed gereinigd te worden en daarna gedroogd. Lees de instructies van de Leder Reparatie Kit goed en bereid het te behandelen oppervlak voor op reparatie en herkleuring. Nadat de behandelde oppervlakte volledig gedroogd is, brengt u de Protection Cream aan om het nieuwe oppervlak te beschermen en de kras of schuurplek af te dichten.

Lees meer »

Scheuren, gaten en snedes

De eerste stap is om het leder te reinigen met de Leather Cleaner. Knip daarna een stukje katoen op maat (ongeveer 1 cm groter rondom) en plaats dit achterin het gat; speld het stukje stof vast zodat het niet verschuift. Doe Leather Glue op één kant van de scheur en druk toe. Haal het speldje weg en lijm de andere kant toe. Zodra het droog is, kan het bijgekleurd worden met een DIY Recolouring Kit en gaten kunnen opgevuld worden met Flexi of Heavy Filler.

Lees meer »