Vlekken door voedsel of drank

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 10:00

Eender welk voedingsmiddel, het belangrijk is om deze zo snel mogelijk te verwijderen van het oppervlak en het leder te reinigen met de Leather Cleaner. Begin met lichtjes over het oppervlak te wrijven met een Brucle of Horse Hair Brush en bouw langzaam de druk op om eventuele vlekken te verwijderen. Indien de vlek zichtbaar blijft, kan u stapsgewijs opbouwen. Probeer eerste het oppervlak te reinigen met Stain Remover Soap en een vochtige Terry Towel. In een volgende etappe kan u zuinig gebruik maken van Alcohol Cleaner. Als het daarmee nog niet succesvol is geweest om de vlek te verwijderen, probeert u het eens met Ink and Stain Remover. Let op, dit product werkt op basis van solvent en mag enkel op zeer lokale vlekken gebruikt worden en met uiterste voorzichtigheid. Hierna is het belangrijk het oppervlak steeds te behandelen met Protection Cream.

Indien je tijdens de behandeling merkt dat de kleur van je leder loslaat, wordt aangeraden om op z'n minst een nieuwe vernislaag aan te brengen op je leder. Indien nodig dient men over te gaan tot herkleuren, bekijk hiervoor de blog "Kleurvervaging oplossen".

Het gebruik van Leather Protection Spray of Dye Stopper zal verhinderen dat dergelijke vlekken hardnekkig vast komen te zitten op het lederen oppervlak en zullen dus het reinigen sterk vergemakkelijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.