Jeans heeft kleur afgegeven, wat nu?

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 10:17

Afhankelijk van het type verf en hoe lang het al op je leder zit, zal bepalend zijn hoe gemakkelijk je het leder weer schoon krijgt. Start met zachtjes de Leather Cleaner in te wrijven over het te behandelen oppervlak, zoals beschreven in de blog "Reinigen van leder, de basics". Controleer regelmatig met je vingers; voelt het oppervlak plakkerig, droog het dan, wacht even en start opnieuw. Wanneer je merkt dat de jeanskleur begint te verdwijnen, droog je het oppervlak en begin je opnieuw, totdat de kleur volledig verwijderd is.

Sommige vervuiling is echter hardnekkig en vereist een diepere reiniging. Hiervoor kan u gebruik maken van Stain Remover Soap. Deze wordt gebruikt met behulp van een vochtige Terry Towel. Met deze handdoek neemt men een klein beetje van de zeep uit het potje op en begint men het in te werken op het oppervlak van het leder.

Het is mogelijk dat je achteraf Ink & Stain Remover zal moeten gebruiken om de resterende achtergebleven verf te verwijderen. Let op, dit product werkt op basis van solvent en mag enkel op zeer lokale vlekken gebruikt worden en met uiterste voorzichtigheid.

Breng na het reinigen altijd Protection Cream aan.

Indien je tijdens de behandeling merkt dat de kleur van je leder loslaat, wordt aangeraden om op z'n minst een nieuwe vernislaag aan te brengen op je leder. Indien nodig dient men over te gaan tot herkleuren, bekijk hiervoor de blog "Kleurvervaging oplossen".

Het gebruik van Leather Protection Spray of Dye Stopper zal verhinderen dat dergelijke vlekken hardnekkig vast komen te zitten op het lederen oppervlak en zullen dus het reinigen sterk vergemakkelijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.